Over Joeri

Pastry chef, consultant
& culinary advisor

Over Joeri

“Mijn liefde voor patisserie begon in patisserieschool Ter Groene Poorte in Brugge, daar begon ik op jonge leeftijd met mijn opleiding tot banketbakker. Na het behalen van mijn diploma deed ik een werkervaring op bij toppers als Patisserie Noppe in Harelbeke en Joost Arijs in Gent, waardoor ik een bredere kijk op de patisseriewereld heb gekregen. Dankzij mijn jaarlijkse opleidingen in Parijs, houd ik vinger aan de pols met de nieuwste technologieën en ontwikkelingen in de patisseriewereld. Het houdt me alert en up tot date.”

In 2013 behaalde Joeri Vandekerkhove de tweede plaats in de Georges Boute wedstrijd. Zijn steile opgang in de patisserie- en chocoladewereld kende een voorlopig hoogtepunt in 2021. Nadat hij enkele jaren voordien nog de motivatieprijs won op de Dutch Pastry Awards, kaapte hij er nu de hoofdprijs weg. Zo werd hij na Jurgen Willems de tweede Belg die zich de beste patissier van Nederland mag noemen.

‘Pleasure in the job puts perfection in the work’

Op dit ogenblik werkt Joeri Vandekerkhove met zijn ‘Pastry Concept’ als freelance food consultant voor restaurants, bedrijven en cateraars om recepten te optimaliseren en te ontwikkelen. Hij adviseert, ondersteunt & rijkt oplossingen aan door zijn kennis en technieken te delen.